Τρια Τουρκικα Πολεμικά μπλόκαραν και απείλησαν να βυθίσουν Ελληνικο Ερευνητικο..Καμια βοήθεια ..γύρισε πίσω!!

Ένα υποβρύχιο του ΠΝ Type 214 διατάχθηκε να σπεύσει στην περιοχή για να υποστηρίξει το γαλλικό ερευνητικό Nautical Geo το οποίο πολιορκείται από τον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Λάρνακας.

Επίσης μία ελληνική φρεγάτα κλάσης “S” διατάχθηκε να προσεγγίσει την περιοχή μαζί με μία πυραυλάκατο Super Vita, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντιαεροπορική προστασία της “S” και κυρίως την αντιπυραυλική της.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες. Δύο τουρκικές φρεγάτες κλάσης «G» και μία κορβέτα, μπλόκαραν πριν από λίγο την κίνηση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους (με σημαία Μάλτας) αλλά νοικιασμένο από την Ελλάδα Nautical Geo, το οποίο ανοιχτά του λιμανιού της Λάρνακας και επιχειρούσε να κινηθεί προς τα ανατολικά!

Οι δύο Τουρκικές φρεγάτες και μια κορβέτα κλάσης ADA, επικαλούμενες NAVTEX για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων, στην περιοχή που θα έπρεπε να ερευνά το Nautical Geo του απαγόρευσαν να κινηθεί!

Τα τουρκικά πολεμικά απείλησαν με χρήση πυρών το ερευνητικό σκάφος που έχει ξεκινήσεις μια πρώτη έρευνας της διαμόρφωσης του πυθμένα στην Α.Μεσόγειο σε περίπτωση που ο East Med. Κανένα Eλληνικό πλοίο δεν βρίσκεται στην περιοχή και κανείς δεν προσπάθησε να εμποδίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία από το να επιβάλουν την θέληση της Άγκυρας.Ετσι το ερευνητικό επέστρεψε στην Λάρνακα, όπου βρίσκεται τώρα πολιορκημένο.

pronews.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button