Απόβαση Των ΗΠΑ Στην Αλεξανδρούπολη (Video)

Μεγάλες μετακινήσεις αμερικανικών στρατευμάτων στο Βισμπάντεν (WIESBADEN) της Γερμανίας αλλά και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με αφορμή του 7ου rotation των αεροπορικών δυνάμεων για την υποστήριξη της συμμαχικής άσκησης Atlantic Resolve.

Η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Μάχης (1st Combat Aviation Brigade), 1η Διεύθυνση Πεζικού (1st Infantry Division), από το Fort Riley του Κάνσας, θα αντικαταστήσει την Ταξιαρχία Αεροπορίας της 101ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (Airborne Division) τον Απρίλιο του 2021. Αυτή είναι η δεύτερη εναλλαγή (rotation) της μονάδας προς υποστήριξη του Atlantic Resolve. Τον Φεβρουάριο του 2019, περίπου 1.800 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Ίλεσχάιμ (Illesheim) της Γερμανίας, όπου ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους ως ταξιαρχία ενώ εκπαιδεύονταν μαζί με συμμαχικές ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Η ταξιαρχία θα υποστηρίξει την Στρατιά Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ (U.S. Army Europe and Africa’s Atlantic Resolve), με προσωπικό σε διάφορα έθνη, να εκπαιδεύσει μαζί με συμμάχους και εταίρους για να αποδείξει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια εναλλαγής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων θα εμπλακούν περίπου 1.800 άτομα, 50 ελικόπτερα UH-60 και HH-60 Black Hawks, 10 CH-47 Chinooks, 25 AH-64 Apaches και 1.800 τροχοφόρα οχήματα και κομμάτια εξοπλισμού.

Ο εξοπλισμός τους έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να φθάνει στα τέλη Φεβρουαρίου στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, στην Ελλάδα και στο Dunkirk της Γαλλίας. Η πλειοψηφία του εξοπλισμού και του προσωπικού θα τοποθετηθεί στη Γερμανία, με παρουσία προς τα εμπρός στη Λετονία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

Ταυτόχρονα λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό COVID-19. Η ταξιαρχία θα διενεργήσει ελέγχους, δοκιμές και απαιτήσεις καραντίνας στο Grafenwoehr Training Area προτού μετακομίσει σε προωθημένες τοποθεσίες μαζί με συμμάχους και εταίρους.

Από τον Απρίλιο του 2014, η Στρατιά Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ (U.S. Army Europe and Africa’s Atlantic Resolve) ηγήθηκε των προσπαθειών του Υπουργείου Άμυνας για την υποστήριξη της Atlantic Resolve φέρνοντας μονάδες με έδρα τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για 9 μήνες κάθε φορά. Η ανάπτυξη έτοιμων, αξιόπιστων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη για την υποστήριξη του Atlantic Resolve αποτελεί απόδειξη της ισχυρής και αδιάκοπης δέσμευσης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη. Μέσω της διμερούς, κοινής και πολυεθνικής εκπαίδευσης, το Atlantic Resolve χτίζεται ετοιμότητα, αυξάνεται η διαλειτουργικότητα και ενισχύει τον δεσμό μεταξύ συμμαχικών και συνεργαζόμενων στρατευμάτων.

 

Του Χρήστου Μαζανίτη-enikos.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button