120 εκ ευρω στην Aegean χωρίς το Κρατος να ειναι μέτοχος..Φιλος της Μαρεβα μέτοχος..

Για ΜΕΘ και Λεωφορεία δεν περισσεύουν...

Για να μην φαλιρίσει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ το Κράτος την πούλησε στην AEGEAN με 177 εκ και τωρα τις επέστρεψε ΔΩΡΟ 120 εκ ευρώ !!!!!

Και τότε που ο κ. Βασιλάκης ζητούσε κρατικές ενισχύσεις, αλλά και τώρα που υλοποιούνται τελικά, παίρνουμε ξεκάθαρη θέση: Είναι γεγονός ότι η κρίση του κορονοϊού έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε πάρα πολλές εταιρείες και μεταξύ άλλων και σε εταιρείες που ασχολούνται με τις αερομεταφορές.

Προσέξτε όμως.

Είναι άλλο πράγμα μια συνολική κρίση η οποία πλήττει όλους τους τομείς κι άλλο πράγμα να βγαίνει κάθε επιχειρηματίας και να ζητά κρατική ενίσχυση, χωρίς όμως κρατικοποίηση. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να λέμε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη. Πόσο δίκαιο είναι για τον ελληνικό λαό να πληρώνει μέσω επιδοτήσεων ένα ιδιωτικό φορέα για να μπορέσει στο μέλλον αυτός ο φορέας να έχει κέρδη; Μα αν είναι έτσι τα πράγματα γιατί το κράτος να μην αγοράσει την εταιρεία και να την δουλεύει μόνο του;

Αν είναι να πληρώσει ο ελληνικός λαός την διάσωση μιας ακόμα ιδιωτικής εταιρείας γιατί να μην πάμε σε κρατικοποίηση, έστω μερική; Ανάλογη με το ύψος της επιδότησης.

Όπως ακούσαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το σχέδιο κρατικής στήριξης της αεροπορικής εταιρείας Aegean θα γίνει με κεφάλαια ύψους 120 εκατ. ευρώ και με τη συμμετοχή και των μετόχων της. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το συνολικό ύψος της κρατικής στήριξης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 120 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ιδιωτική συμμετοχή κατά το ήμισυ της κρατικής ενίσχυσης, δηλαδή ύψους 60 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα με τα 120 εκατ. ευρώ του κράτους, η οποία θα προέλθει από τους μετόχους της Aegean.

Παράλληλα, υποτίθεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει ειδικά δικαιώματα προαίρεσης (τύπου warrants), για αγορά μετοχών της εταιρείας, τα οποία θα δικαιούται να ασκήσει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Για κρατικοποίηση, κουβέντα. Και για να είμαστε σαφείς πρέπει να υπενθυμίσουμε πώς αποκρατικοποιήθηκε η Ολυμπιακή στο παρελθόν και πώς πουλήθηκε σε ιδιώτες για ψίχουλα. Δεν ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα.

Και επειδή η ύπαρξη ενός εθνικού αερομεταφορέα είναι και ζήτημα εθνικής σημασίας, αν θέλουμε να είμαστε σοβαρό κράτος πρέπει κάθε ενίσχυση ή χρηματοδότηση προς την Aegean από το Ελληνικό δημόσιο (δηλαδή από τον Έλληνα φορολογούμενο) να μεταφράζεται αυτομάτως σε ποσοστό ιδιοκτησίας του κράτους επί των μετοχών της αεροπορικής εταιρείας. Βασικός μέτοχος το κράτος, να τελειώνουμε. Ξεκάθαρα πράγματα.

Έτσι είναι ο καπιταλισμός. Όταν κερδίζεις… κερδίζεις, κι όταν χάνεις… χάνεις.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. EINAI KAI AΛΛΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥΣ .
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ….
    ΓΙ`ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ…..ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ….

    .
    https://www.tilestwra.com/aeroporikes-etairies-opoios-den-kanei-to-emvolio-den-tha-mporei-na-taxidepsei/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button