ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ.

Ο Γέροντας Παΐσιος για τα μέλλοντα να συμβούν στην Τουρκία!

Οι γρήγορες εξελίξεις που παρατηρούνται στην περιοχή μας τον τελευταίο καιρό (οικονομική κρίση, ξεσηκωμός των λαών, αλλαγές στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς κτλ.) είναι φανερό πως διαμορφώνουν ένα τελείως καινούριο σκηνικό….

Πρόδηλο είναι επίσης ότι «άξονας κίνησης» των τεράστιων μεταλλαγών που συντελούνται τριγύρω μας είναι η Τουρκία: αφενός λόγω της νευραλγικής της γεωστρατηγικής θέσης και αφετέρου λόγω της ιδιόμορφης κοινωνικής-θρησκευτικής της σύνθεσης (κουρδική μειονότητα, Αλεβήδες κτλ.).

Όμως οι μεγάλες δυνάμεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους βλέπουν την Τουρκία ως ενιαίο σύνολο, ως κοινό γεωπολιτικό χώρο, με την Ελλάδα (με επίκεντρο τη θάλασσα του Αιγαίου)!

Συνεπώς, είναι αναπόφευκτη μία κοινή μοίρα των δύο χωρών, καθώς και ο κεντρικός ρόλος του ελληνισμού στις νέες διαμορφωθείσες συνθήκες…

Ιδιαίτερη αξία έχει να βλέπουμε τα πράγματα της εποχής μας μέσα από το πρίσμα της τόσο πλούσιας ελληνορθόδοξης παράδοσης, πόσο μάλλον που πάντοτε την δικαιώνουν οι ίδιες οι εξελίξεις.

Η προβλεπτικότητα της ελληνορθοδοξίας, θεόπνευστη γαρ, είναι τόσο ακριβής και συγκεκριμένη, που πραγματικά εκπλήσσει ο Λόγος των τιτάνιων μορφών του παρελθόντος της Ρωμηοσύνης (στο πόσο δηλ. «μέσα» πέφτει)!

Γι’ αυτό ακριβώς και στα κείμενά μας πάντοτε ενυπάρχει το λεγόμενο «μεταφυσικό» στοιχείο – που εν πολλοίς παραμένει αδιερεύνητο από την ανθρώπινη επιστήμη – και προσπαθούμε να παραθέτουμε τις σύγχρονες εξελίξεις της εξωτερικής πολιτικής σε συνδυασμό με την, ανώτερου τύπου, χριστιανορθόδοξη θεολογία…

Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι οι ρήσεις του γίγαντα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, γέροντα Παϊσίου, πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στην έρευνά μας επί των σύγχρονων ελληνοτουρκικών εξελίξεων.

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε αποδεδειγμένες μαρτυρίες του γέροντα, που καταγράφτηκαν από σοβαρές πηγές και των οποίων η αξία είναι πραγματικά τεράστια!

Παραθέτουμε παρακάτω μερικές από τις σπουδαιότερες μαρτυρίες με τα όσα είπε κατά καιρούς σε επισκέπτες του ο Παΐσιος σχετικά με το μέλλον της Τουρκίας και, ευρύτερα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ιδού τι παραθέτει σχετικά με την επικείμενη διάλυση του τουρκικού κράτους ένας αξιόλογος και σοβαρός μελετητής του γέροντα Παϊσίου, ο πρεσβύτερος Διονύσιος Τάτσης, στο βιβλίο του «Ο γέροντας Παΐσιος» (παραθέτουμε αυτούσια τη μαρτυρία από το παραπάνω βιβλίο):

«Επισκέφθηκε το Γέροντα μια ομάδα Κυπρίων, οι οποίοι ήθελαν να συζητήσουν το εθνικό τους θέμα. Το υπαίθριο αρχονταρίκι ήταν έτοιμο.

– Από πού είστε; τους ρώτησε ο Γέροντας.
– Από την Κύπρο, Γέροντα.
– Τι κάνετε, πώς τα περνάτε εκεί;
– Τι να κάνουμε, Γέροντα, μας έφαγαν οι Τούρκοι.
Ο Γέροντας χαμογελώντας τους είπε:
– Εγώ δεν σας βλέπω φαγωμένους.
Τους έβαλε να καθίσουν, τους κέρασε και μετά τους είπε:
– Μη φοβάστε τους Τούρκους, θα διαλυθούν.

Οι επισκέπτες του παραξενεύτηκαν, αλλά ο Γέροντας συνέχισε:
– Ναι, σας λέω. Η Τουρκία θα διαλυθεί. Τώρα εσείς να κάνετε τον ψόφιο κοριό και θα ’ρθει ο καιρός που οι Τούρκοι θα πάθουν ζημιά. Κούρδοι και Αρμένιοι θα κάνουν δικό τους κράτος, θα ανεξαρτητοποιηθούν.

Οι υπόλοιποι, επειδή δεν σέβονται τους διεθνείς κανόνες, θα διαλυθούν ευγενώς από τους Μεγάλους. Μετά σε μας τους Έλληνες θα δώσουν την Πόλη, όχι γιατί θα μας αγαπούν, αλλά γιατί θα έχουμε τηρήσει μετριοπαθή στάση. Ναι, την Πόλη θα την ξαναπάρουμε».

Στα παραπάνω εκπληκτικά δεν θα σχολιάσουμε τίποτα, εκτός από ένα σημείο: ήδη υπάρχει ανεξάρτητη Αρμενία (που προέκυψε από την απόσχισή της από την ΕΣΣΔ), που κάποια ημέρα είναι αναπόφευκτο να ενσωματώσει και τους εναπομείναντες Αρμένιους της Τουρκίας, που έχουν κι αυτοί εκδηλωθεί υπέρ της εθνικής τους αυτοδιάθεσης!

Όσο δε για τους Κούρδους, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι στη διάρκεια των επόμενων ετών θα ιδρύσουν δικό τους ανεξάρτητο κράτος στα σημερινά τουρκικά ανατολικά εδάφη, υπό τις «ευλογίες» μάλιστα των ΗΠΑ και του Ισραήλ!…

Για το παραπάνω θέμα υπάρχει και άλλη σχετική μαρτυρία, επίσης δημοσιευμένη σε σοβαρό έργο (το βιβλίο «Γέρων Παΐσιος» του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σωτήρχου), την οποία παραθέτουμε επίσης ολόκληρη. Είπε λοιπόν ο Παΐσιος και τα εξής:

«Οι Τούρκοι έχουν κάνει πολλά και έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Ο Γέροντας Αρσένιος ο Καππαδόκης είχε πει ότι, εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι, θα πέση και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατισθούν από την αρρώστια οι Τούρκοι».

Πραγματικά, πρόκειται για φοβερή προφητεία, που πιθανώς ταιριάζει με μια μελλοντική «ανακατωσούρα» στην περιοχή μας, που – εκτός του ότι θα οδηγήσει σε εθνική αυτοδιάθεση των πληθυσμών που «συμπιέζονται» στη σημερινή Τουρκία – θα οδηγήσει επιπροσθέτως και σε μια ιδιάζουσα «γενοκτονία» τον εναπομείναντα τουρκικό πληθυσμό (μέσω βιολογικής μόλυνσης, μέσω «χτυπήματος» από τρομερό ιό;)!

Είναι άραγε αυτό που ο Πατροκοσμάς προβλέπει ότι «το 1/3 των Τούρκων θα εξοντωθεί»;

Όντως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στους καιρούς μας την εξαφάνιση πληθυσμών ολόκληρων από κάποια γενική θανατηφόρα επιδημία ή και από κάποιο βιολογικό «υπερόπλο» ασύλληπτων δυνατοτήτων!

Η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί μέσα σε «ειδικά» εργαστήρια παρασκευής υπερσύγχρονων όπλων μαζικής καταστροφής αγγίζει πράγματι τα όρια του εφιαλτικού…

Πριν από χρόνια (περίπου 20) επισκέφθηκε τον Παΐσιο μια ομάδα μαθητών της Αθωνιάδος Σχολής.

Αυτοί θέλησαν να ρωτήσουν τον γέροντα αν η Ελλάδα θα ξαναπάρει την Κωνσταντινούπολη, αλλά δίσταζαν. Τότε ο Παΐσιος, καταλαβαίνοντας μέσω της διορατικότητάς του τις σκέψεις τους, είπε τα παρακάτω: «Τι είναι, βρε παλληκάρια; Τι θέλετε να ρωτήσετε;

Για την Πόλη;

Θα την πάρουμε και θα ζήτε κιόλας».

Άρα, το Ποθούμενο θα γίνει στη δική μας γενιά! Σε άλλον πάλι επισκέπτη του, κάποιον στρατιωτικό, δήλωσε και τα εξής: «Την Πόλη δεν θα την πάρουμε με πόλεμο. Θα μας την δώσουν».

Αυτή η πρόβλεψη ταιριάζει με τα σύγχρονα γεωπολιτικά δεδομένα, που ευνοούν μια τέτοια εξέλιξη: ήδη οι ΗΠΑ πιέζουν την τουρκική πλευρά για μια σειρά από παραχωρήσεις που πρέπει να κάνει υπέρ των ελληνικών συμφερόντων (π.χ. άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης), ενώ προωθεί «υπογείως» την ίδρυση του περίφημου «ελληνορθόδοξου Βατικανού» στο Φανάρι, υπό την προεδρία… Εκείνου που Πρέπει!!!

Άρα, όπως λένε κωδικά οι γνώστες της απόκρυφης γεωπολιτικής, «το Ποθούμενο είναι κοντά»!…

Να και μια άλλη εκπληκτική προφητεία του γέροντα Παϊσίου, που κι αυτή αρμόζει με τις πρωτοφανείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις της όλης περιοχής μας:

«Η Τουρκία θα διαμελισθή σε τρία-τέσσερα κομμάτια.

Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους.

Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθή. Αυτά θα γίνουν όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψη αυτή η γενιά που κυβερνά την Τουρκία και θα αναλάβη νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνη ο διαμελισμός της Τουρκίας».

Στα παραπάνω φοβερά έχουμε να κάνουμε τα εξής σχόλια.

Πρώτα απ’ όλα ήδη από το 2002 και την «τουρκική Μεταπολίτευση» έχει πράγματι αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μια νέα γενιά πολιτικών (όταν ο Παΐσιος είπε τα παραπάνω κυβερνούσαν τη γειτονική χώρα ακόμα οι πολιτικοί της παλιάς εποχής).

Η εμφάνιση του Ταγίπ Έρντογαν και των συνεργατών του (Αμπντουλάχ Γκιουλ, Αχμέτ Νταβούτογλου κτλ.) σηματοδότησε το οριστικό τέλος των παλιών πολιτικών (Μεσούτ Γιλμάζ, Τανσού Τσιλέρ κτλ.), οι οποίοι, βουτηγμένοι μες στη διαφθορά και τη σαπίλα, εξαφανίστηκαν μια για πάντα από το πολιτικό προσκήνιο της Τουρκίας!

Άρα, σύμφωνα και με τον Παΐσιο, πλησιάζει πράγματι η μεγάλη στιγμή της επανασύστασης του… Βυζαντίου! Επίσης, οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι η παραπάνω προφητεία «δένει» απόλυτα και με τα όσα είπε για το ζήτημα ο ίδιος ο Κοσμάς ο Αιτωλός, αλλά και με τα όσα μοναδικά συμβαίνουν στις ημέρες μας, που λίγα μόλις χρόνια πριν φάνταζαν αδιανόητα…

Τέλος, ιδού τι ανέφερε επίσης ο Παΐσιος για την επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Έλληνες, σε πλήρη και πάλι ταύτιση με τα λόγια άλλοτε του Πατροκοσμά:
«Κάποτε θα την πάρουμε την Πόλη.

Δική μας είναι.

Εμείς δεν θα πάθουμε κακό.

Όταν θα ξεκινήσουμε για τον πόλεμο, θα την έχουν πάρει την Πόλη οι άλλοι. Στα μισά οι Έλληνες θα γυρίσουν πίσω. Την Πόλη θα την έχουν πάρει οι Ρώσοι και θα μας την δώσουν.

Όχι ότι οι ίδιοι μας αγαπούν, αλλά θα υποχρεωθούν να μας την δώσουν, από τις περιστάσεις».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button