Ελεύθεροι πολιορκημένοι οι κάτοικοι της Σύμης – Δεκάδες αλλοδαποί κυκλοφορούν ελεύθεροι στο νησί

O Δήμαρχος Σύμης περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί και ξεσπάει για ακόμη μια φορά μήπως και εισακουστεί. «Να ασχοληθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί οι υπουργοί του είναι ανίκανοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα».
Δραματική είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση στη Σύμη με την έκρηξη στις αφίξεις αλλοδαπών ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπαδολούκας όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας.

Ο Δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπαδολούκας μιλώντας αυτή τη φορά στον ΑΡΤ FM περιέγραψε τις πολύ δύσκολες στιγμές που ζει η Σύμη με τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων.

«Το νησί αυτή τι στιγμή έχει 500 μετανάστες. Οι 80 είναι στο αστυνομικό τμήμα κρατούμενοι και οι 420 είναι ελεύθεροι αυτή τη στιγμή και περιφέρονται σε όλο το νησί χωρίς να έχουν το δικαίωμα σίτισης.

Οπότε καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν σιτίζονται και είναι πεταμένοι στο δρόμο με τα παιδιά τους, άνθρωποι οι οποίοι είναι 40 ημέρες εδώ. Άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται στο δρόμο στην κεντρική πλατεία. Άνθρωποι που δεν έχουν νερό να κάνουν μπάνιο, δεν έχουν τουαλέτα, με αποτέλεσμα να κάνουν την ανάγκη τους οπουδήποτε μέσα στην πόλη και καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

«Έχουν καταντήσει τη Σύμη αυτοί οι άνθρωποι έναν μεγάλο σκουπιδότοπο. Πέφτει χοντρό δούλεμα από την κυβέρνηση, δεν έχει γίνει κάτι. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει τίποτα. Δουλεύει εμάς, δουλεύει και εσάς τους δημοσιογράφους. Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, αυτή τη στιγμή έφυγαν πενήντα μετανάστες και η Σύμη έχει 500, αν νομίζουν ότι με 50 μετανάστες που θα φύγουν από το νησί θα σωθεί το νησί, δε σώνεται!

Η κυβέρνηση γράφει εμάς, γράφει και εσάς τους δημοσιογράφους! Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους που προβάλλουν το πρόβλημα μας, αλλά στου κουφού την πόρτα οσο θέλεις βρόντα!» «Έχουμε αρχίσει πια και φοβόμαστε, έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε αν θα πρέπει να φύγουμε εμείς και να μείνουν αυτοί».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button